Traktierius, todėl, kad restorane sunku pateikti visą teikiamų paslaugų įvairovę. Linkstama į turizmą t.y. pakeleivius, nes planuojama ateityje pasiūlyti aplankyti Kupiškio įžymybes, sukurti edukacinę programą ir pajungti Kupiškio marių vilą. Šiuo metu traktieriuje jau yra dienos pietūs, baras-restoranas, pokylių salė, vidinis kiemas renginiams, 19 svečių talpinantis viešbutis ir pokylių salė šventėms ir konferencijoms. Traktierius dar ir todėl, kad seniau šalia Kupiškio ėjo pagrindinis kelias į Rygą – traktas, o šalia jo steigėsi pakelės namai – traktieriai su visu šių paslaugų spektru.
Pagrindinė Traktieriaus idėja supažindinti atvykėlius su Kupiškio krašto istorija, architektūra, papročiais, maisto tradicijomis, tarme ir t.t. Interjeras kurtas naudojant Šiaurės Lietuvos ir Kupiškio krašto istoriją, architektūrines detales t.y. kalvystę, drožybą, tam regionui naudotus medžio gaminių motyvus (lubos, durys). Taip pat panaudotos senosios Kupiškio nuotraukos, ant sienų perpiešti medinių senųjų žydų namų motyvai. Menių irgi vyrauja Kupiškio, šiaurės Lietuvos akcentai. Pvz. zrazai, švilpikai.